Ut av loopen podcast

Traumekompasset - 3 måter som radikalt kan forandre måten du tar imot traumebehandling på

Jun 10, 2023

Føler du at du sitter fast i en loop av uløste traumer som hindrer deg i å få mest mulig ut av livet? Eller synes du det er vanskelig å finne frem til effektiv behandling for traumer? Se https://traumekompasset.no

Hva om det fantes et kart og kompass eller et navigasjons-system for finne frem i traume-behandling jungelen. Et system for å komme ut av traume-loopen, så du kan få det bedre, unngå de ekstremt vonde følese-svingningene og aleine-følelsen som er så vanlige etter traumer.


Et system som radikalt kan forbedre måten du tar imot hjelp og måten du drar nytte av den traume-behandlingen du får her i landet vårt. Ville du ønska å høre mer om det? Jeg har et sånt system og kompass som jeg vil gjerne dele det med deg.



Hei, jeg er Malene Muren Brune. I 2016 startet jeg reisen med å utvikle Traume-kompasset, fordi jeg trengte det sjøl. Jeg var midt i traume-terapi, og det var ingen dans på roser. Jeg hadde to små barn som jeg følte et enormt ansvar for, og jeg ønsket at livene deres skulle være bra. Men mitt møte med helsevesenet ble i seg selv en ganske traumatisk opplevelse. og det var under denne prosessen at ideen til Traume-kompasset begynte å ta form. For det skal jo ikke være slik at det å søke hjelp skal gjør vondt verre.


Hver gang jeg har stått på scenen og delt historien om Traume-kompasset, har folk kommet bort til meg etterpå og sagt: "Dette må du dele med andre også. Det er så mange som trenger det." Jeg kunne ikke ignorere den responsen, så jeg bestemte meg for å ta sats og videreutvikle Traume-kompasset slik at det kan hjelpe så mange som mulig. Siden 2019 har jeg arbeidet hardt for å gjøre dette verktøyet tilgjengelig for deg.



Når du har et kart og et kompass for å komme ut av traume-loopen, har du en mye

større sjanse for å lykkes med behandling og få det bedre.

Så det er det denne videoen handler om... er du klar til det?


Vet du hva som overbeviste meg om at det finnes måter å komme meg fri fra traumer? Jo, fordi jeg gjorde det selv. til tross for at jeg ble stemplet som "håpløs" av behandlere. Oppveksten min var ikke trygg, og det gjorde det utrolig vanskelig for meg å stole på at mennesker hadde gode hensikter. Derfor var det også vanskelig for meg å ha tillit til terapeuter og andre som ville hjelpe. Men her er det fine: Med gode hjelpere klarte jeg å bryte meg ut av mine traumer. Jeg hadde en slags indre visshet om at det fantes håp et sted, derfor var jeg fast bestemt på å finne en vei til helbredelse.

"Du må dele dette med andre også," sa terapeuten min til meg. Og i dag, som gründer, jobber jeg med å hjelpe mennesker som har overlevd traumer til å finne håp og effektiv behandling, slik at de kan få mest mulig ut av den hjelpa de mottar i helse-Norge. Det er mitt mål å gjøre disse ressursene tilgjengelige for alle som trenger dem. Se mer på traumekompasset.no